Groei is de

motor van ons bedrijf

Vacatures

Koolhaas Potplanten is een modern glastuinbouwbedrijf van ca. 22.000 m2. Er worden zowel paprika’s als potplanten in een gecombineerd teeltsysteem geteeld. Het is een vooruitstrevend bedrijf in ontwikkeling waarbij de jonge ondernemer Michiel Koolhaas de gedreven man is. De visie van Michiel is om in de aankomende 5 jaren het bedrijf geheel om te schakelen van Paprika naar Potplanten. Er worden nu al exclusieve Calathea soorten geteeld, deze zullen in de toekomst de basis vormen van een bijzonder assortiment planten.

Ter uitbreiding van het team en bouwen aan de toekomst zijn wij op zoek naar:

Bedrijfsleider / teeltmanager

In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie en in samenwerking met Michiel, de teelt.
Het wordt deels jouw verantwoordelijkheid om de omschakeling, welke al gestart is, tot een volwaardig potplantenbedrijf te doen. Dit zal een termijn van drie jaar in beslag nemen. In en na deze periode ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie met een team van 6-7 mensen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden:
• Dagelijkse aansturing van het team in de potplanten.
• Dagelijkse verkoop (samen met Michiel), administratie en transport volledig beheren.
• Bewaken van kwaliteit, verpakking en service van de af te leveren producten
• Het verzorgen van de teelt, het klimaat en het watermanagement. Dit in samenwerking met de kweker en voorlichter.
• Optimaliseren van bedrijfsprocessen voor goede kwaliteit/kostprijs verhouding.
• Maken en bewaken van bemestings- en gewasbeschermingsplan inclusief scouten en uitzetten biologische bestrijding.

Wie ben jij:
Omdat je eindverantwoordelijk bent voor de af te leveren planten, is een groot verantwoordelijkheidsgevoel een must. Tevens heb je ambitie en ben je een bouwer om met dit bedrijf de doelen te halen. Als ervaren of aankomend organisator, teeltman/-vrouw begrijp je dat de activiteiten verder gaan dan tussen 9-5, flexibiliteit is dus nodig. Evenals de bereidheid om afwisselend in het weekend een ronde te maken door het bedrijf en storingsdiensten te lopen. Liefde voor het vak is dus essentieel, want dan voelt dit niet als werken, maar als ‘zorgen voor’. Verder ben je kostenbewust, kwaliteitsgericht en kun je goed overzicht houden en plannen, want met een groot assortiment is het redelijk complex en arbeidsintensief. Daarnaast heb je leidinggevende capaciteiten die eraan bijdragen dat jullie als team de beste resultaten boeken.

Kennis en ervaring:
• Een afgeronde MBO-opleiding in relevante richting is een pré.
• Meerdere jaren ervaring in de glasteelt, bij voorkeur in de potplanten.
• Ervaring als leidinggevende en eindverantwoordelijke.
• Enige technische affiniteit is zeer welkom.
• Bekend met klimaatregeling.
• Bekend met arbeidsregistratie.
• Spuitlicentie / gewasbescherming / herkennen ziekten & plagen / biologische systemen.
• Goede beheersing van de Nederlandse taal, enige kennis van Engels is een pré.
• Woonachtig in de regio of bereid te verhuizen.

Wij bieden:
Uitdaging! Dat staat voorop. Maar je staat er niet alleen voor, je wordt ondersteund door de eigenaar en teeltvoorlichter. Kortom, een fantastische kans om hier met elkaar iets moois van te maken!
Een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die horen bij de functie en jouw ervaringsniveau.

Trefwoorden:
Bedrijfsleider, locatiemanager, teeltmanager, teeltbegeleider, teeltspecialist, tuinbouw, glastuinbouw, agrarisch, agri, agro, kwaliteit, Oostland, Zuid-Holland, Den Haag, Rotterdam, kas, 3B, afzet, export.

Download de vacature als .pdf

Enthousiast geworden?
Graag ontvangen we jouw sollicitatie middels een beknopte motivatie en CV.

U kunt deze sturen naar;
Koolhaas potplanten
Hoeksekade 111H
2661 JL, Bergschenhoek
t.n.v. Michiel Koolhaas

Of mailen;
mail@koolhaaspotplanten.nl Langskomen kan natuurlijk ook.

Er wordt met een team van gemiddeld 8 personen gewerkt. We zien het als een uitdaging nieuwe producten en teeltmethoden van de grond af aan te ontwikkelen. Dat vraagt aanpassings en doorzettingsvermogen. Als niemand het doet moeten we het zelf uitvinden. Dat betekend dat niet altijd van tevoren bekend is hoe de dag gaat lopen en wat de uitkomst van de inspanningen zullen zijn. We streven naar normale werktijden toch zal een van 9:00 tot 17:00 mentaliteit moeilijk bij ons passen. 

"Bij Koolhaas potplanten kan ik verder bouwen"

De exclusieve teelten en het feit dat deze vanaf het begin ontwikkeld worden geeft relatief veel denk en hand werk. Er zijn potplantenbedrijven in de sector waarbij er continue een vloer met potplanten leeg en weer vol gaat. Vanwege de ongelijke groei en de extra aandacht die de planten nodig hebben zijn er bij ons veel meer sorteer momenten voordat de vloer leeg is en is zodoende de omloopsnelheid van de teeltvloeren lager dan het gemiddelde in de branche. Onze visie is dat elke plant een cadeau is dat er gezond, fris en kwalitatief op zijn best uit moet zien.